Material:
    * 1 part Flour hunkue
    * 4 cups water
    * Leaf Suji (for gilding green)
    * 1 / 2 btr Coconut (santannya take 2 cups)
    * 1 / 4 kg of red sugar
    * 1 / 2 ounces of sugar sand
    * 2 sheets of pandan leaves (torn and tie)
    * Salt to taste
How to Make:
    * Boil brown sugar and white sugar, add the pandan leaves and set aside.
    * Mix the flour with water and hunkue green leaf gilding Suji.
    * Cook over low heat, stir - stir until translucent color.
    * Provide a pot of cold water, put a filter on it cendol (from wire).
    * Pour the flour mixture on it so that makes this form - the form that came out of the bottom sieve.
    * Form - this form will directly go into the cold water, so that each other does not stick.
    * Serve with a solution of sugar, coconut milk and ice cubes.
Bahan : 
    * 1 bagian Tepung hunkue
    * 4 gelas Air
    * Daun suji (untuk sepuhan hijau)
    * 1/2 btr Kelapa (ambil santannya 2 gelas)
    * 1/4 kg Gula merah
    * 1/2 ons Gula pasir
    * 2 lbr Daun pandan (sobek dan ikat)
    * Garam secukupnya 
Cara Membuat : 
    * Rebus gula merah dan gula pasir, tambahkan daun pandan dan sisihkan.
    * Campurkan tepung hunkue dengan air dan sepuhan hijau daun suji.
    * Rebus diatas api kecil, aduk - aduk sampai warnanya bening.
    * Sediakan panci berisi air dingin, diatasnya beri saringan cendol (dari kawat).
    * Tuangkan campuran tepung tadi diatasnya sehingga menjadikan bentuk - bentuk yang keluar dari dasar saringan.
    * Bentuk - bentuk tadi akan langsung masuk kedalam air dingin, supaya satu sama lain tidak melekat.
    * Sajikan dengan larutan gula, santan dan es batu.
sumber:resepmasakanku.com
 











 
 
 
 

0 comments: on "Es Cendol"
Post a Comment