Materials - materials:
1 / 2 kg chicken noodles (ready to be bought in the market)
Oil 100 ml chicken
100 ml soy sauce salt
300 g cooked chicken meat and cut the box
3 tablespoons sweet soy sauce
2 tablespoons soy sauce Ingris
Stem leaves 2 onions chopped
Caisin, seasonings and fried onions to taste.
Spices are required:
3 cloves garlic
5 pieces of red onion
1 tsp Coriander
3 cm Turmeric
3 cm ginger
4 cloves Kemiri
Materials to make stock:
2 liters of water
1 / 2 kg chicken bones
1 teaspoon salt
1 / 2 tsp pepper powder
How to make:
Broth: boiled water to boil, put chicken bones, cooked over low heat until fragrant-scented broth. Add pepper powder and salt.
Saute the blended ingredients until fragrant, put the chicken, stir-fry until the ingredients absorb into the chicken, add the seasoning, stir-fry briefly, remove, set aside.
Put 2 tablespoons oil in a bowl of chicken, 1 / 4 tsp seasoning.
Boil noodles and chopped caisin have until cooked, remove and place in a bowl that was filled with spices, put the chicken 2 tbsp.
Sprinkle with fried onions and scallions that have been chopped.
Note:
Key chicken noodle delicacy on chicken oil.
How to make: take the chicken skin and fat, heat the pan over low heat, add 2 cloves garlic digeprak, heat until all the oil out of the skin and chicken fat, the oil is ready for use.
Bahan - bahan :
1/2 kg mie ayam (siap dibeli di pasar)
100 ml Minyak ayam
100 ml Kecap asin
300 gr Daging ayam direbus dan dipotong kotak
3 sdm Kecap manis
2 sdm Kecap Ingris
2 batang Daun bawang dirajang
Caisin, penyedap dan bawang goreng secukupnya.
Bumbu yang diperlukan :
3 siung Bawang putih
5 buah Bawang merah
1 sdt Ketumbar
3 cm Kunyit
3 cm Jahe
4 butir Kemiri
Bahan untuk membuat Kaldu:
2 liter Air
1/2 kg Tulang ayam
1 sdt Garam
1/2 sdt Lada bubuk
Cara membuat :
Kaldu: air direbus hingga mendidih, masukkan tulang ayam, rebus dengan api kecil hingga kaldu beraroma harum. Tambahkan lada bubuk dan garam.
Tumis bumbu yang dihaluskan hingga harum dan matang, masukkan ayam, tumis hingga bumbu menyerap ke dalam ayam,tambahkan penyedap, tumis sebentar, angkat, sisihkan.
Masukkan 2 sdm minyak ayam ke dalam mangkok, 1/4 sdt penyedap.
Rebus mie dan caisin yang telah dirajang hingga matang, angkat dan letakkan di dalam mangkuk yang telah terisi dengan bumbu, masukkan ayam 2 sdm.
Taburkan bawang goreng dan daun bawang yang telah dirajang.
Note :
Kunci kelezatan mie ayam ada pada minyak ayamnya.
Cara membuat: ambil kulit ayam dan lemaknya, panaskan dengan api kecil diatas penggorengan, tambahkan 2 siung bawang putih digeprak, panaskan hingga seluruh minyak keluar dari kulit dan lemak ayam, minyak siap untuk digunakan.
Sumber dari Claudie Lum
0 comments: on "Mie Ayam"
Post a Comment