Monday, December 21, 2009

Ikan Bumbu Balado

Material:

Balado Fish

6 pcs mackerel cleaned give a little vinegar / lemon juice and salt.

3 sheets of orange leaves.

1 large tomato cut so bh 6 parts.

Oil for frying.

Salt and sugar to taste

Rough pounded spices:

10 pcs red chilies

Onion 8 pcs


How to cook:

Fried mackerel with hot oil until brown set aside.

Leave the oil used to fry fish and 5 tablespoons finely input seasoning and lime leaves and stir until fragrant tomato mix input with a small-medium heat, cook until the spices and ripe tomatoes, and fried fish inputs let stand a minute earlier with a low heat and serve.



Bahan:

Ikan kembung 6 bh dibersihkan beri sedikit cuka/air jeruk nipis dan garam.

Daun jeruk 3 lbr.

Tomat besar 1 bh dipotong jadi 6 bagian.

Minyak untuk menggoreng.

Garam dan gula secukupnya

Bumbu tumbuk kasar:

Cabe merah 10 bh

Bawang merah 8 bh


Cara memasak:

Goreng ikan kembung dengan minyak panas sampai kecoklatan sisihkan.

Sisakan minyak bekas menggoreng ikan 5 sdm lalu masukan bumbu halus dan daun jeruk aduk sampai wangi dan masukan tomat aduk dengan api sedang-kecil, masak sampai bumbu dan tomat matang, lalu masukan ikan goreng tadi diamkan sebentar dengan api kecil lalu hidangkan.
Sumber dari http://www.myonlinerecipe.com/index.php?detailed=95
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comments: on "Ikan Bumbu Balado"

Post a Comment