Material:
Balado Fish
6 pcs mackerel cleaned give a little vinegar / lemon juice and salt.
3 sheets of orange leaves.
1 large tomato cut so bh 6 parts.
Oil for frying.
Salt and sugar to taste
Rough pounded spices:
10 pcs red chilies
Onion 8 pcs
How to cook:
Fried mackerel with hot oil until brown set aside.
Leave the oil used to fry fish and 5 tablespoons finely input seasoning and lime leaves and stir until fragrant tomato mix input with a small-medium heat, cook until the spices and ripe tomatoes, and fried fish inputs let stand a minute earlier with a low heat and serve.
Bahan:
Ikan kembung 6 bh dibersihkan beri sedikit cuka/air jeruk nipis dan garam.
Daun jeruk 3 lbr.
Tomat besar 1 bh dipotong jadi 6 bagian.
Minyak untuk menggoreng.
Garam dan gula secukupnya
Bumbu tumbuk kasar:
Cabe merah 10 bh
Bawang merah 8 bh
Cara memasak:
Goreng ikan kembung dengan minyak panas sampai kecoklatan sisihkan.
Sisakan minyak bekas menggoreng ikan 5 sdm lalu masukan bumbu halus dan daun jeruk aduk sampai wangi dan masukan tomat aduk dengan api sedang-kecil, masak sampai bumbu dan tomat matang, lalu masukan ikan goreng tadi diamkan sebentar dengan api kecil lalu hidangkan.
Sumber dari http://www.myonlinerecipe.com/index.php?detailed=95
0 comments: on "Ikan Bumbu Balado"
Post a Comment