Young Coconut Ice Cream
Materials :
100 ml of coconut water
700 ml fresh milk
pink dye
1 tablespoon cornstarch, dissolved in a little water
3 chicken egg yolk, beaten
G 200 young coconut meat, finely dredging
100 ml heavy cream
How to make:
Mix the coconut water and milk. Mix well.
Give a few drops of pink coloring and stir well. Jerangkan over low heat while stirring until hot.
Pour a solution of cornstarch, stirring until thick and boiling.
Take a little dough, mix with egg yolk. Pour back into the batter. Cook until boiling. Lift, stir until the fumes away and become warm.
Add coconut cream and stir well. Pour into a container.
Store in freezer until half frozen. Remove and stir well.
Save back in the freezer until frozen.
Sendoki in serving glasses. Serve cold.
For 6 cups
Es Krim Kelapa Muda
Bahan - bahan :
100 ml air kelapa muda
700 ml susu segar
pewarna merah muda
1 sdm tepung maizena, larutkan dengan sedikit air
3 kuning telur ayam, kocok
200 g daging kelapa muda, keruk halus
100 ml krim kental
Cara membuat :
Campur air kelapa dan susu. Aduk rata.
Beri beberapa tetes pewarna merah muda, aduk rata. Jerangkan di atas api kecil sambil aduk hingga panas.
Tuangi larutan maizena, aduk hingga kental dan mendidih.
Ambil sedikit adonan, aduk dengan kuning telur. Tuangkan kembali ke dalam adonan. Masak hingga mendidih. Angkat, aduk-aduk hingga uapnya hilang dan menjadi hangat.
Tambahkan kelapa muda dan krim aduk rata. Tuangkan ke dalam wadah.
Simpan dalam freezer hingga setengah beku. Keluarkan, aduk rata.
Simpan kembali dalam freezer hingga beku.
Sendoki dalam gelas-gelas saji. Sajikan dingin.
Untuk 6 gelas
Sumber dari dunia-ibu.org
0 comments: on "Coconut Ice Cream"
Post a Comment