Monday, December 21, 2009

Coconut Ice Cream

Young Coconut Ice Cream

Materials :

100 ml of coconut water

700 ml fresh milk

pink dye

1 tablespoon cornstarch, dissolved in a little water

3 chicken egg yolk, beaten

G 200 young coconut meat, finely dredging

100 ml heavy cream



How to make:

Mix the coconut water and milk. Mix well.

Give a few drops of pink coloring and stir well. Jerangkan over low heat while stirring until hot.

Pour a solution of cornstarch, stirring until thick and boiling.

Take a little dough, mix with egg yolk. Pour back into the batter. Cook until boiling. Lift, stir until the fumes away and become warm.

Add coconut cream and stir well. Pour into a container.

Store in freezer until half frozen. Remove and stir well.

Save back in the freezer until frozen.

Sendoki in serving glasses. Serve cold.

For 6 cups


Es Krim Kelapa Muda


Bahan - bahan :

100 ml air kelapa muda

700 ml susu segar

pewarna merah muda

1 sdm tepung maizena, larutkan dengan sedikit air

3 kuning telur ayam, kocok

200 g daging kelapa muda, keruk halus

100 ml krim kental



Cara membuat :

Campur air kelapa dan susu. Aduk rata.

Beri beberapa tetes pewarna merah muda, aduk rata. Jerangkan di atas api kecil sambil aduk hingga panas.

Tuangi larutan maizena, aduk hingga kental dan mendidih.

Ambil sedikit adonan, aduk dengan kuning telur. Tuangkan kembali ke dalam adonan. Masak hingga mendidih. Angkat, aduk-aduk hingga uapnya hilang dan menjadi hangat.

Tambahkan kelapa muda dan krim aduk rata. Tuangkan ke dalam wadah.

Simpan dalam freezer hingga setengah beku. Keluarkan, aduk rata.

Simpan kembali dalam freezer hingga beku.

Sendoki dalam gelas-gelas saji. Sajikan dingin.

Untuk 6 gelas

Sumber dari dunia-ibu.org
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comments: on "Coconut Ice Cream"

Post a Comment