Materials:
* 500 gr tengiri mashed fish meat
* 100 gr sago flour
* Water 1 tsp ginger
* 1 / 2 tsp pepper powder
* 1 / 2 tsp fine sugar
* 1 teaspoon sesame oil if desired
* 1 tablespoon Ebi disangan and soaked (for easy software)
* Salt to taste
How to Make:
* Mix all ingredients, mix well and dull, and balutkan to know the remaining hard-boiled eggs round it off according to taste.
* Steam Shaomai in the steamer until cooked, add the cabbage, if using a rolled-up and pare (can be filled with dumplings)
Peanut sauce:
* 250 gr fried Peanut
* 3 cloves garlic fried
* 4 red chilies seeded fried
* 1 tablespoon sugar sand
* 1 / 2 teaspoon salt
* 400 ml boiled water
* Sweet soy sauce and lemon to taste limo.
* Blend all ingredients with diulek or until smooth dibleder except soy sauce and orange limo.
Bahan-bahan :
*500 gr Daging ikan tengiri dihaluskan
* 100 gr Tepung sagu
*1 sdt Air jahe
*1/2 sdt Lada bubuk
* 1/2 sdt Gula halus
*1 sdt Minyak wijen jika suka
* 1 sdm Ebi disangan dan direndam (agar mudah lunak)
*Garam secukupnya
Cara Membuat:
*Campur semua bahan, aduk hingga rata dan kalis, balutkan pada tahu dan telur rebus sisanya bulatkan sesuai selera.
* Kukus siomai di dalam kukusan hingga matang, jika suka tambahkan kol yang digulung dan pare(dapat diisi dengan siomay)
Sambal Kacang :
* 250 gr Kacang tanah digoreng
*3 siung Bawang putih digoreng
* 4 buah Cabe merah dibuang bijinya digoreng
*1 sdm Gula pasir
* 1/2 sdt Garam
*400 ml Air matang
*Kecap manis dan jeruk limo secukupnya.
* Haluskan semua bahan dengan diulek atau dibleder hingga halus kecuali kecap manis dan jeruk limo.
Sumber dari Geocities
0 comments: on "Siomay"
Post a Comment