Monday, December 21, 2009

Kue Nastar

Material:

* Wheat flour 250 gr
* 30 grams Flour cornstarch
* 225 gr Butter
* Milk powder 20 gr
* 60 gr Sugar refined
* 2 buter yolk
* 1 / 4 tsp fine salt
* Cloves for garnish

Pineapple jelly:

* 400 gr ripe pineapple
* 200 gr sugar sand
* 3 pieces Cloves
* Cinnamon 5 cm (1 / 4 teaspoon ground cinnamon)
* 1 / 4 tsp fine salt

Spread, mix together:

* 3 egg yolk
* 2 tablespoons fresh liquid milk (1 tbsp milk powder, dissolved in 2 tablespoons water)

How to Make Peanut:

* Peel the pineapple and grated, add sugar and salt, mix well.
* Enter the cloves and cinnamon into it.
* Cook, stirring frequently - stirring, until cooked (until the water dried up).
* Remove, let cool and set aside.

How to Make:

* Combine flour, cornmeal and powdered milk, stir well and then sifted.
* Add the powdered sugar, egg yolks, butter and salt into the flour mixture.
* Beat with mixer at low speed (use a tooth) to form a dough-grain grained.
* Padatkan dough with hands or a wooden spoon so that the dough is formed that can be formed.
* Take a pinch of dough, form into spheres and pipihkan.
* Fill center with 1 / 2 teaspoon pineapple jam and rounded back.
* Place the cake pan has been established above that have been spread with butter.
* Grease the surface with spreads, and then plug one of cloves on it.
* Bake the cake in the oven with a temperature of 150 º C for 20 minutes (until the cake is cooked through and brown-yellow).
* Remove, cool and store in airtight jars (for 550 gr).

Tips:

* Do not mix the dough by hand for too long because the heat will melt the fat hands in the dough, the result would be tough cookies / not fragile.
* Stir as needed until the dough can be formed and to variations in flavor, peanut butter pineapple may be substituted according to taste.



Bahan :

* 250 gr Tepung terigu
* 30 gr Tepung maizena
* 225 gr Mentega
* 20 gr Susu bubuk
* 60 gr Gula halus
* 2 btr Kuning telur
* 1/4 sdt Garam halus
* Cengkih untuk hiasan

Selai Nanas :

* 400 gr Nanas matang
* 200 gr Gula pasir
* 3 buah Cengkih
* 5 cm Kayu manis (1/4 sdt bubuk kayu manis)
* 1/4 sdt Garam halus

Olesan, aduk rata :

* 3 btr Kuning telur
* 2 sdm Susu tawar cair (1 sdm susu bubuk, larutkan dengan 2 sdm air)

Cara Membuat Selai :

* Kupas nanas lalu diparut, tambahkan gula pasir dan garam, aduk rata.
* Masukkan cengkih dan kayu manis kedalamnya.
* Masak sambil diaduk - aduk, hingga matang (sampai airnya mengering).
* Angkat, dinginkan dan sisihkan.

Cara Membuat :

* Campur tepung terigu, tepung maizena dan susu bubuk, aduk rata kemudian diayak.
* Tambahkan gula halus, kuning telur, mentega dan garam ke dalam campuran tepung.
* Kocok dengan mixer kecepatan rendah (gunakan satu gigi) hingga terbentuk adonan yang berbutir-butir.
* Padatkan adonan dengan tangan atau sendok kayu sehingga terbentuk adonan yang bisa dibentuk.
* Ambil sejumput adonan, bentuk menjadi bulatan dan pipihkan.
* Isi tengahnya dengan 1/2 sdt selai nanas dan bulatkan kembali.
* Letakkan kue yang telah dibentuk diatas loyang yang telah diolesi mentega.
* Olesi permukaannya dengan bahan olesan, kemudian tancapkan satu buah cengkih diatasnya.
* Panggang kue dalam oven dengan suhu 150º C selama 20 menit (hingga kue matang dan berwarna kuning kecokelatan).
* Angkat, dinginkan dan simpan dalam stoples kedap udara (untuk 550 gr).

Tips :

* Jangan mengaduk adonan dengan tangan terlalu lama karena panas tangan akan mencairkan lemak dalam adonan, akibatnya kue kering akan keras / tidak rapuh.
* Aduk seperlunya hingga adonan sudah bisa dibentuk dan untuk variasi rasa, selai nanas bisa diganti selai sesuai selera.

sumber:resepmasakanku.com
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comments: on "Kue Nastar"

Post a Comment