Monday, December 21, 2009

Butter Chicken Recipe/Resep Ayam Mentega

Materials:

Chicken pieces 1 small (35 parts)

2 tablespoons soy sauce

2 tablespoons ketchup England

2 tablespoons Ang chiu (Chinese wine)

10 chives cut in pieces 2 parts

7 tbsp soy sauce

3 oranges 2 lemons cut in parts

3 tablespoons butter

1 / 2 teaspoon ground pepper

1 / 2 chopped onion

4 cloves garlic, minced

Salt to taste



How to Make:

Marinate the chicken with one tablespoon of soy sauce, one teaspoon salt, one tablespoon of soy sauce, english, let stand for 15 minutes.

Fry chicken until brown, set aside.

Saute garlic and onion in butter until fragrant.

Mix together, english sauce, soy sauce, soy sauce and angchiu.

Pour the mixture into the sauce stir onion, chives enter, chicken, lime juice and lemon peel and pepper.

Continue sauteing until the ingredients absorb into the chicken and serve.



Bahan-bahan :

1 ekor ayam potong kecil-kecil (35 bagian)

2 sdm kecap asin

2 sdm saos Inggris

2 sdm Ang chiu (arak Cina)

10 buah lokio dibelah 2 bagian

7 sdm kecap manis

3 buah jeruk limau dibelah 2 bagian

3 sdm mentega

1/2 sdt lada bubuk

1/2 buah bawang bombai dirajang

4 siung bawang putih dicincang

Garam secukupnya



Cara Membuat:

Lumuri ayam dengan satu sendok makan kecap asin, satu sendok teh garam, satu sendok makan kecap inggris, diamkan selama 15 menit.

Goreng ayam hingga kecoklatan, sisihkan.

Tumis bawang putih dan bawang bombai dengan mentega hingga harum.

Campur jadi satu, saos inggris,kecap manis, kecap asin dan angchiu.

Tuangkan campuran saos ke dalam tumisan bawang, masukkan lokio, ayam, air jeruk limau beserta kulit jeruk limau dan lada.

Teruskan menumis hingga bumbu menyerap ke dalam ayam, sajikan.

Sumber dari claudie lum
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comments: on "Butter Chicken Recipe/Resep Ayam Mentega"

Post a Comment