Monday, December 21, 2009

Es Cendol

Material:

* 1 part Flour hunkue
* 4 cups water
* Leaf Suji (for gilding green)
* 1 / 2 btr Coconut (santannya take 2 cups)
* 1 / 4 kg of red sugar
* 1 / 2 ounces of sugar sand
* 2 sheets of pandan leaves (torn and tie)
* Salt to taste

How to Make:

* Boil brown sugar and white sugar, add the pandan leaves and set aside.
* Mix the flour with water and hunkue green leaf gilding Suji.
* Cook over low heat, stir - stir until translucent color.
* Provide a pot of cold water, put a filter on it cendol (from wire).
* Pour the flour mixture on it so that makes this form - the form that came out of the bottom sieve.
* Form - this form will directly go into the cold water, so that each other does not stick.
* Serve with a solution of sugar, coconut milk and ice cubes.



Bahan :

* 1 bagian Tepung hunkue
* 4 gelas Air
* Daun suji (untuk sepuhan hijau)
* 1/2 btr Kelapa (ambil santannya 2 gelas)
* 1/4 kg Gula merah
* 1/2 ons Gula pasir
* 2 lbr Daun pandan (sobek dan ikat)
* Garam secukupnya

Cara Membuat :

* Rebus gula merah dan gula pasir, tambahkan daun pandan dan sisihkan.
* Campurkan tepung hunkue dengan air dan sepuhan hijau daun suji.
* Rebus diatas api kecil, aduk - aduk sampai warnanya bening.
* Sediakan panci berisi air dingin, diatasnya beri saringan cendol (dari kawat).
* Tuangkan campuran tepung tadi diatasnya sehingga menjadikan bentuk - bentuk yang keluar dari dasar saringan.
* Bentuk - bentuk tadi akan langsung masuk kedalam air dingin, supaya satu sama lain tidak melekat.
* Sajikan dengan larutan gula, santan dan es batu.
sumber:resepmasakanku.com
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comments: on "Es Cendol"

Post a Comment